Resultats de la cerca frase exacta: 49

Diccionaris terminològics
21. podofil·lí
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Resina del podofil, extreta de l'arrel i el rizoma. Constitueix el seu principi actiu. Té un sabor acre i amarg; és laxant i colagog a dosi petita, però dràstic i emmenagog a dosi superior. [...]
22. p-lactofenetida
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Compost derivat de la fenetidina i de l'àcid làctic, de fórmula C11H15NO3, amarg, cristal·lí, molt soluble en aigua freda, emprat com a analgèsic i antipirètic. [...]
23. prunina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Glucòsid menys amarg que la naringina, de la qual deriva per hidròlisi. [...]
24. cogombre tropical
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Fruit del cogombre tropical, allargat i verrucós, verd i amb llavors blanques quan és immadur i groc o ataronjat i amb llavors vermelles quan és madur, de gust amarg, que s'utilitza en cuina i amb finalitats terapèutiques. [...]
25. lupulina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Principi amarg extret del llúpol, compost de substàncies diverses, matèries resinoses i un oli essencial. [...]
26. tanacetina
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Compost furànic, de fórmula C15H20O4, contingut en extrets de la tanarida (Tanacetum vulgare). No és res més que un principi amarg, i l'acció emmenagoga i vermífuga de la planta és deguda a la tuiona. [...]
27. dipiridamol
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
2,6-bis(dietanolamina)-4,8-dipiperidinpirimido[5,4-d]pirimidina, sòlid cristal·lí groc, de gust amarg, que es fon a 163°C. Inhibeix l'agregabilitat plaquetària i també actua sobre les artèries produint vasodilatació. En medicina és emprat en la insuficiència coronària. [...]
28. podridura amarga
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Agricultura. Ramaderia. Pesca
Infecció, produïda per fongs, que comunica un gust amarg a la fruita, especialment a les pomes i peres. [...]
29. tintura de nou vòmica
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Preparat de nou vòmica polvoritzada en parts iguals d'alcohol, àcid clorhídric i aigua; és emprat com a amarg. [...]
30. llupolització
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Acció d'afegir llúpol durant l'ebullició del most en l'elaboració de la cervesa per donar-li el sabor amarg característic. [...]
Pàgines  3 / 5 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  Següent >>